Opkomend talent!

Afgelopen week las ik een stukje op Kiezelblog, het weblog van Kiezel Communicatie dat tot voor kort bij mij in de straat gevestigd was, over het Write for Ten project. Dit project is bedoeld om jezelf te dwingen tot het verkrijgen van inspiratie tot schrijven, door je tien minuten te geven om iets op papier te zetten. Ik besloot dit maar eens te proberen, en heb nu dus nog 8 minuten over om mijn weblog posting van vandaag af te ronden...

Opkomend talent? Ja! Geweldig is dat, mensen die passie hebben voor hun vak of hobby. En volgens mij heeft het Internet daar best aan mee geholpen. Denk nu eens aan zangers en zangeressen die via YouTube bekend zijn geworden. Denk aan Esmée Denters, een doodnormaal Hollands meisje, tot ze plots bij Oprah Winfrey zat. Maar zonder doorzettingsvermogen en wilskracht had ook Esmée nooit gekomen waar ze nu was.

En dat interesseert mij. Mensen die gaan voor wat ze willen, mensen die dagen, wekenlang bezig zijn om een liedje te schrijven, hun ding aan het doen zijn en geloven in wat ze willen. Wat zou een artiest in dit geval vroeger hebben gedaan? Alle demo's naar platenmaatschappijen sturen? Die platenmaatschappijen die nu zeggen failliet te gaan aan downloaden, aan YouTube, etc.?
Als die platenmaatschappijen echt goed bezig waren, hadden ze nieuwe markt aangeboord via alle mogelijkheden die het web haar biedt. In plaats van te strijden tegen downloaden, hadden ze nieuw talent gevonden via deze nieuwerwetse mogelijkheden en deze op nieuwerwetse wijze ten gehore gebracht..

Kijk bijvoorbeeld eens naar singer-songwriter Fabienne Frank. Een doodnormaal meisje uit Apeldoorn die vol passie bezig is met muziek. En ik ben geen platenbaas, maar als ik er een was, had ik haar meteen een contract aangeboden. Ik leerde haar kennen via de mogelijkheden die het Internet biedt. De mogelijkheden die door platenmaatschappijen blijkbaar niet worden gezien. Maar ik denk, als zo'n platenbaas Fabienne ziet en hoort zingen, hij net als ik zou bedenken 'Sjeetje, wat straalt die meid als je haar bezig ziet met haar haar muziek. Kan ik een video vinden waarin ze niet straalt?'
En natuurlijk rolt inmiddels het balletje, van Fabienne haar nummer 'Sexy Target' is inmiddels een clip opgenomen en volgens mij loopt het allemaal wel. Niet te vergeten dat de ballad 'Safe' ook gewoon weer goed klinkt. Luister het hier maar vergeet vooral ook de tekst niet...

Mijn tien minuten zijn voorbij, maar platenbaas, mocht je ooit aan deze tip een mooie auto overhouden, dan weet je me te vinden...

No comments

Post a comment

  
Remember personal info?

/

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

 

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.
Powered by Pivot. RSS Feed & ATOM Feed