Sabbatical

"Een veel voorkomend doel van een sabbatical is het verruimen van de blik en het opdoen van nieuwe inspiratie." (Wikipedia: Sabbatical)

Klinkt goed, is het niet? De praktijk wijst mij echter uit dat het kiezen voor jezelf en voor een tijdje niet meer werken, om er achter te komen hoe je in de nabije toekomst verder wil, buitengewoon lastig is.
Goed naar je zin bij je werkgever, leuke en professionele collega's, goede arbeidsomstandigheden, al deze redenen wegen mee tot je tot de conclusie komt dat op deze manier verder gaan je niet gelukkiger maakt.
Na een lang traject om wat gezondheidsklachten te verbeteren en anders om te gaan met deze klachten, voelt het noodzakelijk om een korte periode te gaan stoppen met werken, te gaan relativeren en na te denken over de toekomst op werk en/of studiegebied. Mijn werkcarrière is nog lang niet afgelopen, reden des te meer nu goed na te gaan denken over wat ik leuk vind om te doen en waar ik in de nabije toekomst mee verder wil.

Verder in het huidige werkveld? Een andere kant op? De ideeën in mijn hoofd als ondernemer voortzetten? De tijd zal het leren, stil zal het rondom mij in ieder geval niet zijn.

Jullie horen van mij!

Powered by Pivot. RSS Feed & ATOM Feed